Har du oplevet en traumatisk hændelse i dit liv, kan det desværre ske, at du udvikler en psykologisk efterreaktion, også kaldet et psykologisk traume. Jeg, Psykolog Kristine Piilgaard, hjælper dig med at overvinde de udfordringer, som din oplevelse og dine traumer har medført.

Jeg tilbyder traumeterapi i Aarhus og Auning – begge steder, hvor jeg har klinikker. Mit mål er altid at skabe et trygt og støttende miljø for dig, hvor jeg benytter evidensbaserede terapiformer, så du i sidste ende kan opnå en bedre livskvalitet.

Kontakt mig her


Hvad er traume terapi?

Traumeterapi er en specialiseret form for terapi, der er designet til at hjælpe personer med at bearbejde og hele efter traumatiske oplevelser. Der findes ikke ét entydigt svar på, hvad traumer nødvendigvis kan opstå fra, da de kan udspringe af forskellige begivenheder såsom voldelige episoder, ulykker, misbrug eller andre stressende hændelser, der har efterladt dybe følelsesmæssige ar.

Formålet med min traumeterapi er at hjælpe dig med at forstå og bearbejde dine oplevelser på en måde, der mindsker deres negative indflydelse på dit liv.

De mest almindelige symptomer på traumer 

Traumer kan påvirke individer på mange forskellige måder, og symptomerne kan variere afhængigt af den enkelte og den specifikke oplevelse. De kan komme i forskellige former, f.eks. angst, skyldfølelse, håbløshed, tillidsbesvær og højt alarmberedskab.

Symptomerne kan både komme til udtryk som fysiske og psykiske oplevelser. At forstå og være opmærksom på de mest almindelige symptomer kan hjælpe dig med at få den rette behandling, du har brug for.

  • Genoplevelser af den traumatiske hændelse (flashbacks)
  • Undgåelsesadfærd
  • Overvældende følelser af frygt, vrede, skam osv.
  • Depression og angst
  • Søvnbesvær
  • Koncentrationsbesvær 

Som tidligere nævnt kan symptomerne forekomme i mange forskellige former og er altså ikke kun begrænset til de ovennævnte. Oplever du symptomer, er det vigtigt at tage handling – f.eks. ved at arbejde med dig selv og dine følelser eller søge professionel hjælp.

Med min traumeterapi i Aarhus har jeg altid dig i fokus. Er du i tvivl om, hvorvidt behandlingen er noget for dig, tilbyder jeg altid en gratis forsamtale, hvor du kan lære mig og mine terapiformer lidt bedre at kende.


Min tilgang til traume behandling 

I min klinik tilbyder jeg traumeterapi i Aarhus, hvor jeg anvender forskellige terapiformer. Dette gør jeg helt simpelt, da én specifik metode kan virke for de fleste mennesker, men ikke nødvendigvis for dig.

Jeg tilpasser mine forløb specifikt til dig og vurderer forløbet ud fra din problemstilling. Jeg benytter mig af følgende terapiformer:

  • ISTDP (Intensive Short-Term Dynamic Psychotherapy):
    • ISTDP er en intensiv og korttidsorienteret form for dynamisk terapi, der fokuserer på at afdække og arbejde med ubevidste følelser og forsvarsmekanismer. Specifikt til traume behandling, hjælper terapien til at bryde igennem emotionelle blokeringer og fremme følelsesmæssig frigørelse og helbredelse.
       
  • TSY (Trauma-Sensitive Yoga):
    • TSY integrerer yoga med traumeterapi for at skabe et helhedsorienteret behandlingsprogram. Terapien er faktisk udviklet netop til at støtte mennesker, der har været udsat for traumatiske oplevelser, for bedre at kunne bearbejde deres traumer.
       
  • MBKT (Mindfulness-Based Cognitive Therapy):
    • MBKT kombinerer kognitiv terapi med mindfulness-teknikker og er ofte gruppebaseret. Har du tilbagevendende depression og stress forårsaget af dine traumer, kan MBKT hjælpe dig med at håndtere dine symptomer.
       
  • ACT (Acceptance and Commitment Therapy):
    • ACT fokuserer på accept- og mindfulness-strategier kombineret med en forpligtelse til adfærdsmæssige ændringer. Formålet er også at øge din psykologiske fleksibilitet, så du med andre ord nemmere kan finde dig bedre til rette i dagligdagens situationer.

Læs mere om mine terapiformer her


Traumer kan påvirke din psyke 

Har du været udsat for en traumatisk oplevelse, kan traumerne efterfølgende have en dybtgående effekt på din hjerne, som kan vare længe efter, at den traumatiske oplevelse er overstået.

Forskning har endda vist, at traumer kan ændre hjernens struktur og funktion. Dette kan forårsage ændringer i, hvordan du normalt ville tænke og reagere, og det kan medføre mentale og fysiske helbredsproblemer.

Et traume opstår, når en person udsættes for ekstremt stressende eller skræmmende situationer, der overstiger vedkommendes evne til at håndtere dem. Det kan være en enkeltstående hændelse som en ulykke eller et overfald, eller det kan være vedvarende og gentagne oplevelser som misbrug eller for eksempel krig.

Ved et traume reagerer kroppen og sindet på en måde, der er designet til at beskytte den enkelte person – desværre medfører det i mange tilfælde også langvarige, negative konsekvenser. En vellykket traumebehandling kan være livsændrende for mange mennesker, da den hjælper med at bearbejde oplevelsen.

Har du været udsat for en traumatisk hændelse, står jeg altid klar med effektiv traumeterapi i Aarhus, der er tilpasset dine unikke behov og din unikke situation. Hør nærmere på 22 20 22 31 eller kristine@psykolog-piilgaard.dk

Book din tid her